Az építkezés elkezdődött

Elkezdődött a debreceni Egyetem Tower kivitelezése.Napra pontosan egy évvel a beruházás bejelentése után elkezdődik az Egyetem Tower Debrecen kivitelezése. A munkálatok során a régióban egyedülállóan ennél az építkezésnél fognak réselési technológiát alkalmazni.

A versenyeztetési és engedélyeztetési folyamat végével elkezdődött az Egyetem Tower Debrecen építkezése. Jelenleg a bontási munkálatok és a mélyépítés zajlik. A kivitelező HBM Kft. egy egyedi technológiát, réselést is alkalmaz a munkálatok során. Az eljárás akár 120m mélységű 50-150 cm vastagságú vasbeton fal vagy pillér típusú szerkezet altalajba történő kialakítására szolgál. A beruházó és a kivitelező az építési folyamatok elkezdését bejelentő sajtóeseményen mindenkit biztosított arról, hogy a munkaterületen a higiéniás előírásoknak megfelelően, a dolgozók és környezetük egészségét szem előtt tartva végzik majd a munkálatokat, és az építkezés ökológiai lábnyomát is az előírásoknak megfelelően vissza fogják pótolni! A munkálatok idején természetesen mindezek mellett megpróbálják a lehető legkisebb mértékben zavarni a szomszédos ház és a környék lakóit, akiket mindenről időben fognak értesíteni.

A lakások kialakításánál, az értékesítés folyamatánál és az átadásnál is a fejlesztő azt szeretné, hogy a leendő lakók úgy érezzék magukat, mintha egy hotelben töltenék mindennapjaikat. A lakásokat ezért nemcsak vételár szempontból érdemes megvizsgálni, hanem azt is meg kell nézni, hogy a prémium ingatlanokért milyen szolgáltatásokat kapnak a vásárlók, lakók. A 65 exkluzív lakás mindegyike gázkazánnal és hőszivattyúval kombinált padló fűtéssel fog, valamint fan-coil hűtéssel fog rendelkezni, ami környezetbarát és komfortos technológia. A lakók biztonságáról a földszinten kialakított recepció/porta szolgálat fog gondoskodni, ami olyan kényelmi szolgáltatásokat is el fog látni, mint a házhoz rendelt csomagok átvétele, vagy akár a taxi rendelés. A régióban egyedülálló módon autóliftes mélygarázs lesz, valamint a tetőteraszon panorámás napozó, medence, jakuzzi és szauna várja a pihenni vágyókat a város felett.

Az építkezés megkezdése előtt már a lakások 21%-a elkelt. A még szabad lakásokról, valamint a beruházásról a www.egyetemtower.hu vagy a facebook.com/egyetemtower oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az Egyetem Tower Debrecen nemcsak a szolgáltatásaival, és a felhasznált anyagok minőségével, hanem a technológiai megoldásaival is kitűnik a magyarországi vidéki ingatlanfejlesztések közül, áttételesen ezzel is növelve a debreceni régió hírnevét, színvonalát.

A réselési technológiáról részletesen:
A résfal építés technológia lényege, hogy a résfal készítést meghatározó rés kimarkolása a talajban mechanikus vagy hidraulikus működésű réselőkanállal és réselőgép segítségével történik. A földkiemelés közben a rés megtámasztását bentonit zagy biztosítja. A rés teljes földkiemelését követően történik a résfal szerkezetét adó betonacél armatura beemelése és a rés felbetonozása. Elsődlegesen kvázi vízzáró, mély munkatérhatárolások, például két vagy több szintes mélygarázsok vagy közúti aluljáró szerkezetek falszerkezetei alkotják, de nagy teherbírású mélyalapozásként, ún. barettként is gyakori az alkalmazása.

Az aktuális lakáslistát itt tekintheti meg