A projectről

Miért az Egyetem Tower?

A csúcskategóriára akkor is igény lesz, amikor már az átlagos új építésűekből már túlkínálat lesz!

Az Egyetem Tower Debrecen a város legújabb lakóingatlan fejlesztése, ahol tervezésnél és a lakások kialakításánál, az értékesítés folyamatánál és az átadásnál is azt szerettük volna elérni, hogy leendő lakók úgy érezzék magukat, mintha egy hotelben töltenék mindennapjaikat. A 65 exkluzív lakás mindegyike klimatizált és padló fűtéssel fog rendelkezni, melyekhez a hőt az épület hőszivattyúi fognak előállítani, ami nemcsak környezetbarát, de a legkomfortosabb technológia. A lakók biztonságáról a földszinten kialakított recepció/porta szolgálat fog gondoskodni, akik olyan kényelmi szolgáltatásokat is el fognak látni, mint a házhoz rendelt csomagok átvétele, vagy akár a taxi rendelés. A tetőteraszon panorámás napozó, medence, jakuzzi és szauna várja a pihenni vágyókat a város felett.

LokációDebrecen frekventált helyén, az Egyetem sugárúton – a Melange Kávéház helyén - épül az Egyetem Tower. Az épület egyrészt a Nagy Lajos király térre, másrészt a Debreceni Egyetemre és a sugárútra néz. Séta távolságra az egyetemtől és a belvárostól, de számos tömegközlekedési csomópont is könnyel elérhető. Az épület könnyedségével és külsejével a homlokzaton az egybefüggő nem látszó bordázatú üvegfelülettel egy modern házat alkottak a tervezők, amely a benne rejlő igényességet sugározza.

Az otthonos lakás egyik legfontosabb ismérve a fényes terek, és a kellemes időjárás független hőmérséklet. Ezért kiemelkedően fontos volt a napfény „irányítás” hiszen gyakorlatilag az egész homlokzat üvegezett. Az erkélyek méretei nagyban árnyékolják a Nap sugarait, a speciális üveg pedig a napsugarak infra tartományát jelentősen csökkenti.

A lakások értékesítését megkezdtük! Tekintse meg kínálatunkat, és válassza ki új otthonát még ma. Elsőnek lenni kiváló érzés! Tájékozódjon értékesítőinktől, weboldalunkon, vagy Facebook oldalunkon ahol folyamatosan nyomon követheti az Egyetem Tower kivitelezését.

Tervezési alapelvek

A debreceni építész házaspár új hangulatot varázsol az Egyetem sugárútra

A Balázs és Vecsey Építésziroda Kft. tervei alapján készültek el olyan épületek, melyeket nap mint nap több száz ember vesz igénybe, ilyen például a debreceni 1-es posta belső ügyféltere, a Róna Dohánygyár, a TEVA kutatás-fejlesztési központja, vagy a törökbálinti Max City bútorpláza. Balázs Csaba és Vecsey-Körmendi Andrea húsz éve vezeti az építészirodát, csapatával számos projektben vettek részt, egyedi újításaikkal a leendő lakók mindennapjait varázsolják szebbé. A Melange étterem helyén épülő Egyetem Towert is ők tervezték.

A neves tervező házaspár ars poétikája, hogy csak akkor lehet szép egy épület, ha az jól működik. Ahhoz, hogy jól érezze benne magát az ember, szükség van jó térarányokra, térkapcsolatokra, és nagyon fontos, hogy az adott terekben az ember jól tudjon tájékozódni, mert akkor érzi magát biztonságban. Erre az alaprétegre jön a színek, anyagok, fények aránya annak függvényében, mi a beruházói igény és az építészeti koncepció.

Az Egyetem Tower tervezésénél az egyik fő szempont, hogy belesimuljon az utak, a tér adta kontúrba, feloldja azt a keménységet, ami a környezetben jelen van. Az Egyetem sugárút nem véletlenül lett sugárút. Rávezet valamire, aminek a végén valami fontos dolog vár bennünket. Már messziről megvillant egy kis szeletet a végcélból, és ahogy haladunk felé, az titokzatosan, de egy picit még jobban kitárulkozik, ami az út végén teljes terjedelmében megmutatja magát. Ezzel a városvezetési eszközzel már az egyetem építésekor azt hangsúlyozták az előd építész kollégák, hogy az egyetem fontos a város életében. Az ember eszében a madárcsicsergés, a suhanó levelek, a hullámzó lombok, a pihenés és könnyedség tárul fel. Ezt szerették volna visszaadni az Egyetem Towerrel. A tér alakja inspirálta őket, az utcák hegyes szögű csatlakozása ad egy kemény szöget, melyet az épülettel szerettünk volna feloldani, annak az íve lágyan átvezet a Gyöngyösi utcára.

Az épület egyrészt egy nagyvárosi térre, másrészt egyetemre néz. Az épület könnyedségével nemcsak a környezet hangulatát szerettük volna visszaadni, hanem egy modern házat alkotni, amit a benne rejlő igényességet sugározza. Az épületen belül elég sok ritkán használt műszaki megoldást kellett alkalmazni, ami a telek adottságait jól ki tudja használni, hiszen az százszázalékosan beépített. A parkoláson túl olyan problémákat kellett megoldani, mint a kivitelezési organizáció, a munkagödör elhatárolása, a talajvíz. A liftek vezérlése, a beléptetőrendszer és a tűzvédelmi megoldások is egyediek, nem is beszélve az autóliftről, melyet a magyarországi felhasználók egyelőre csak ízlelgetnek. Ez egy egyedi autólift-terv, nincs rá példa a világon. A napfény kulcskérdés volt a tervezésnél, hiszen gyakorlatilag az egész homlokzat üvegezett. Két csapásirány van, ami a következő időszakot meghatározza: az egyik az általános felmelegedés, a forróbb napok száma, a másik az energiahatékonyság javítása. Ezt a kettőt kell ennél az épületnél is figyelembe vennünk. Modellezték a házat ilyen szempontból is, az erkélyek méretei nagyban árnyékolják a Nap sugarait, a speciális üveg pedig a napsugarak infra tartományát jelentősen csökkenti. A tetőre kerülő medence és étterem is érdekessége a háznak, hiszen Debrecenben ilyen még nincs.

Alapító okirat: Alapító okirat.pdf

Rólunk

Sikeres hajdúsági befektető, különleges hajdúsági project!

Magyar családi magán tulajdonban lévő cégcsoportunk egyik új projektjeként épül Debrecen legkülönlegesebb lakóingatlana, az Egyetem Tower. Cégcsoportunk tevékenysége igen szerteágazó, Budapesten ingatlanfejlesztéssel, bérbeadással és hasznosítással, valamint bor nagykereskedelemmel foglalkozunk, vidéken pedig szálloda és vendéglátó egységek üzemeltetésével. A Hotel Aurum**** és a Hotel Aurum Family**** saját fejlesztésű szállodáink, tehát mind a beruházást, mind a kivitelezés bonyolítását cégcsoporton belül valósítottuk meg Hajdúszoboszlón. Az elmúlt 8 évben az építési beruházásaink Hajdúszoboszlón meghaladták a 3 milliárd forintot. Fejlesztéseink között szerepelt borászatunk, az Angyal Borászat és Szőlőbirtok 1 km-es pincéjének, feldolgozójának és panziójának kialakítása 500 millió forint értékben.

A szállodaépítésben szerzett több éves tapasztalatunkat felhasználva kezdjük meg 2016-ban az Allure Residence Budapest társasházi lakásfejlesztésünket, amely Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan beruházása volt akkor a maga 520 lakásával. A szálloda fejlesztésben szerzett tapasztalatra és az Allure sikereire alapozva kezdtünk bele az Egyetem Tower fejlesztésébe. Ez az ingatlan az első olyan a régióban, ahol a mindenek feletti luxus és a kényelem áll a középpontban. A célunk az volt, hogy a leendő tulajdonosok, lakók úgy érezzék magukat, mintha egy luxusszállodában laknának. A lakásokat akár előre berendezetten adjuk át, a felszereltség része a klimatizált, padlófűtés, a tetőn pedig kizárólag a lakók számára használható medence, szauna, jakuzzi és panoráma terasz is helyet kap.

Az aktuális lakáslistát itt tekintheti meg

Galéria

Tekintse meg látványterveinket

Ismerje meg az Egyetem Tower Debrecent kívül-belül. Tekintse meg az impozáns épületet, vagy nézegessen berendezett lakásokat.